Selectieprocedure Waterschapstalent

Je kunt reageren tot vrijdag 29 september. Daarna sluit de reactietermijn.

Vanaf maandag 2 oktober 2017 start de brief- en CV-selectie. De selectie wordt uitgevoerd door de deelnemende waterschappen.

Procedure
Uiterlijk op 9 oktober 2017 informeren wij je of je door bent. Indien je door bent, word je uitgenodigd voor een (online) assessment.

Centrale selectiedag in november
Na afloop van de uitgebreide voorselectie worden per traineeopdracht de meest geschikte kandidaat-trainees geselecteerd. Deze wervingsdag kent een tweetal onderdelen: een competentiegericht interview en groepspresentatie.

Start traineepool
De groep die uiteindelijk van start gaat bestaat uit 20 trainees. De traineepool start dinsdag 2 januari 2018.

Veelgestelde vragen
Hieronder tref je een uitgebreide lijst met mogelijke vragen. Mocht je vraag niet beantwoord zijn stuur dan een mail aan waterschapstalent@wsrl.nl.

Voor wie is het traineeprogramma Waterschapstalent?
Voor dit traineeprogramma zijn we op zoek naar (pas) afgestudeerde HBO/WO-ers met technische affiniteit. Hierbij geldt dat je maximaal twee jaar geleden bent afgestudeerd gerekend vanaf start van het traineeschap. Voor de effectiviteit van een traineeprogramma is het onze visie van belang dat de onderlinge verschillen in ontwikkeling tussen trainees zo klein mogelijk zijn. Dit is de reden waarom wij een grens van twee jaar stellen. Je opleiding heeft betrekking op een kennisgebied dat toepasbaar is voor de wettelijke taken van de waterschappen.

Tot wanneer kan ik uiterlijk reageren?
Als je interesse is gewekt hou dan deze website in de gaten. Je kunt reageren tot 29 september 2017 via waterschapstalent@wsrl.nl

Wat is de tijdsbesteding van dit traineeprogramma?
Voor dit traineeprogramma geldt een beschikbaarheid van de trainee van vijf dagen, waarvan vier dagen praktijk en één dagdeel theorie (opleiding) gedurende een periode van twee jaar. De opleidingstijd is daarmee dus een eigen investering.

Wat voor dienstverband krijg ik?
Het betreft een aanstelling in algemene dienst voor 32 uur per week voor de duur van het project (2 jaar).

Is het mogelijk om op meerdere traineeopdrachten te solliciteren?
Belangrijk om te weten is dat je solliciteert op een thema en niet op een specifieke plek binnen een bepaalde organisatie. Je sollicitatie richt je dus specifiek op 1 thema. Bij het inschrijfformulier is het mogelijk om naast je 1e voorkeur ook een 2e of 3e voorkeur aan te geven. De adviseurs beoordelen je cv in eerste instantie op je 1e voorkeur. Wanneer de adviseur meer aanknopingspunten ziet in je 2e of 3e voorkeur of ander thema dan worden je cv en sollicitatie meegewogen voor die procedure. In de uiteindelijke verdeling van kandidaten over de deelnemende waterschappen houden wij zoveel mogelijk rekening met reistijd.

Wordt er gedurende de 2 jaar gerouleerd tussen de verschillende opdrachten?
Ja. Als trainee dien je in staat te zijn om te rouleren tussen de deelnemende waterschappen en het Hoogwaterbeschermingsplan. Bereidheid om te reizen is dus een vereiste! De reiskosten worden geregeld conform de cao-regelingen van de opdrachtgever en is daarmee ook een verantwoordelijkheid van de opdrachtgever.

Wat zijn de locaties van de participerende waterschappen?
- Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zit in Heerhugowaard;
- Waterschap Rivierenland zit in Tiel;
- Hoogwaterbeschermingsplan zit in Utrecht;
- Hoogheemraadschap van Rijnland zit in Leiden;
- Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard zit in Rotterdam;
- Waterschap Hollandse Delta zit in Ridderkerk;
- Hoogheemraadschap van Delfland zit in Delft;
- Unie van Waterschappen zit in Den Haag.

Als ik tijdens de selectieprocedures op vakantie ben?
Belangrijk is dat je in bovenstaande periode beschikbaar bent en aanwezig kunt zijn. Wanneer je vakantieplannen hebt in deze periode, vermeld dat bij het inschrijfformulier dan kijken wij naar de mogelijkheden.

Ik heb mijn studie nog niet afgerond?
Het traineeprogramma start maandag 2 januari 2018. Gezien de intensiteit van het programma is het noodzakelijk dat je studie uiterlijk begin januari 2018 afgerond is.

Hoe ziet het opleidingsprogramma eruit?
In de traineeprofielen vind je beknopte informatie over het opleidingsprogramma. Op de website staat meer informatie over het opleidingstraject bij het onderdeel ‘traineepool’