Over het traineeship

Hoe vind je het om als trainee ervaring op te doen die het begin van je loopbaan een kickstart geeft en de basis vormt voor een veelbelovende carrière? Ben je analytisch sterk, ondernemend, omgevingsgericht en zet je je graag in voor een  maatschappelijk doel? Word dan trainee van het traineeship Waterschapstalent! Ontwikkel jezelf en maak samen met ons impact op onze leefomgeving.

Waterschapstalent is een initiatief van de hoogheemraadschappen Hollands Noorderkwartier, Schieland en de Krimpenerwaard, Rijnland, Delfland, waterschappen Rivierenland en Hollandse Delta en het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Zij bieden aan achttien trainees de kans om actief mee te doen in dé uitdagingen van nu. Uitdagende thema’s vragen om doortastende talenten die de kunst van het samenwerken verstaan, verschillende werelden met elkaar verbinden en vernieuwend durven te zijn. Het biedt zowel inhoudelijke verdieping als volop ruimte voor persoonlijke groei. Spreekt dit jou aan? Solliciteer dan en werk gedurende twee jaar bij deze organisaties aan inspirerende opdrachten in een dynamisch werkveld.

Werken in de Waterschapswereld
Water, je hebt er iedere dag mee te maken. De wereld verandert en de waterschappen veranderen mee. Werk je bij de waterschappen, dan werk je samen met gepassioneerde collega’s aan toonaangevende projecten. Je draagt actief bij aan een veilig, mooi en duurzaam Nederland. De wateropgave in Nederland is op een cruciaal punt aangekomen; de zeespiegel stijgt en er zijn steeds vaker perioden met extreme neerslag en droogte. Daarom moeten er antwoorden gevonden worden op belangrijke vraagstukken. Naast klimaatverandering heeft de toenemende verstedelijking en het alsmaar nijpender gebrek aan ruimte grote invloed op de waterhuishouding.

Het Traineeship
Je komt gedurende 2 jaar 3 keer een periode van 8 maanden te werken bij een van de deelnemende organisaties. Tijdens dit traineeship staat het ‘nu werken aan de toekomst’ centraal. De komende tijd komt het aan op duurzaamheid en innovatie waarbij samenwerking het sleutelwoord is. We lopen graag voorop bij maatschappelijke thema’s zoals biodiversiteit, klimaatadaptatie, duurzaamheid, energiebesparing, microverontreiniging en circulariteit. Samen met jou werken wij aan de toekomst!

Dit geldt zowel voor de waterschappen onderling als richting externe partijen en internationale partners. De waterschappen hebben een grote taak en staan voor serieuze uitdagingen in de komende jaren waarbij talentvolle en ambitieuze mensen hard nodig zijn. Mensen zoals jij!

Wat neem je mee?

  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding op het gebied van watermanagement, geografie, ecologie, planologie, civiele techniek, bedrijfskunde of beleid, (technische) bestuurskunde of een vergelijkbare studierichting en maximaal 2 jaar werkervaring.
  • Een sterk analytisch vermogen, flexibiliteit en een passie voor innovatie en duurzaamheid.
  • Bevlogenheid, sterke communicatieve en digitale vaardigheden en omgevingsgerichtheid.
  • Een flexibele instelling t.o.v. de reisafstand woon-werkverkeer.

Wat kun je verwachten?

  • Een aantrekkelijk startsalaris van € 2.636,- (schaal 9, 32 uur per week). Je krijgt 8 uur training per maand die je in je eigen tijd volgt. Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 21% van je brutosalaris.
  • Een programma van 2 jaar waarbij jij de kans krijgt om bij 3 verschillende organisaties te werken voor een periode van 8 maanden.
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei door o.a. een opleidingsprogramma waarbij persoonlijk leiderschap, intervisie, coaching en kennisdeling centraal staan.
  • Een spetterende start van je carrière; aan het einde van dit traineeship is de kans groot dat jij aan de slag kan als volwaardig adviseur bij een van de waterschappen of (semi) overheden.
  • Om in aanmerking te kunnen komen voor het traineeship is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

De nieuwe traineegroep begint op 1 maart 2024, de werving voor deze groep start eind 2023.

Op onze websites staat een actueel overzicht van alle vacatures:
https://www.rijnland.net/over-rijnland/werken-bij-rijnland/vacatures
https://www.schielandendekrimpenerwaard.nl/werken-bij
https://www.hhnk.nl/portaal/werken-bij-hhnk_44346
https://hoogwaterbeschermingsprogramma.nl/programmadirectie/vacatures/default.aspx
https://www.hhdelfland.nl/werken-bij-delfland/vacatures
https://www.werkenbijwshd.nl/
https://www.waterschaprivierenland.nl/werken-bij-ons

Heb je vragen over de procedure, gebruik dan ons contactformulier.