Over het Traineeship Waterschapstalent

Hoe vind je het om als trainee ervaring op te doen die het begin van je loopbaan een kickstart geeft en de basis vormt voor een veelbelovende carrière? Ben je analytisch sterk, ondernemend, omgevingsgericht en zet je je graag in voor een belangrijk maatschappelijk doel? Word dan trainee van het traineeship Waterschapstalent! Ontwikkel jezelf en maak samen met ons impact op onze leefomgeving. Dan is het traineeship Waterschapstalent jouw kans om een veelbelovende carrière te starten!

Over het Waterschapstalent
Waterschapstalent is een mooi initiatief van zes waterschappen in West Nederland en het Hoogwaterbeschermingsprogramma. We bieden 16 trainees de kans om actief mee te werken aan oplossingen voor complexe uitdagingen van nu. Als trainee krijg je de kans om te werken aan spannende maatschappelijke vraagstukken, samen te werken met experts en innovatieve oplossingen te bedenken. Tijdens dit traineeship draait alles om “nu werken aan de toekomst”.  Het traineeship biedt zowel inhoudelijke verdieping als volop ruimte voor persoonlijke groei.

Werken in de Waterschapswereld
Water, je hebt er iedere dag mee te maken. De wereld verandert en de waterschappen veranderen mee. Werk je bij de waterschappen, dan werk je samen met gepassioneerde collega’s aan toonaangevende projecten. Je draagt actief bij aan een veilig, mooi en duurzaam Nederland. De wateropgave in Nederland is op een cruciaal punt aangekomen; de zeespiegel stijgt en er zijn steeds vaker perioden met extreme neerslag en droogte. Daarom moeten er antwoorden gevonden worden op belangrijke vraagstukken. Naast klimaatverandering heeft de toenemende verstedelijking en het groeiende gebrek aan ruimte grote invloed op de waterhuishouding.

Het Traineeship

 • Een tweejarig programma waarin je impact maakt op onze leefomgeving
 • Drie opdrachten van elk 8 maanden bij verschillende deelnemende waterschapsorganisaties
 • Werken aan maatschappelijke thema’s zoals biodiversiteit, klimaatadaptatie, waterveiligheid, duurzaamheid, de energietransitie en meer
 • Volop aandacht voor inhoudelijke verdieping en persoonlijke groei

Over jou

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van watermanagement, geografie, ecologie, planologie, civiele techniek, hydrologie, biologie, bedrijfskunde of beleid, (technische) bestuurskunde of een vergelijkbare studierichting
 • Passie voor de waterschapswereld en het oplossen van complexe water gerelateerde vraagstukken
 • Resultaatgerichtheid, omgevingsbewustzijn, sterke samenwerkingsvaardigheden en een open blik
 • Minder dan twee jaar werkervaring na het afronden van je studie
 • Een flexibele houding ten opzichte van reisafstanden voor woon-werkverkeer

Wat kun je verwachten?

 • Een aantrekkelijk startsalaris van € 2.991,- bruto per maand (schaal 9) op basis van 32 uur per week
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 21% van je brutosalaris
 • Een eenmalig thuiswerkbudget voor het inrichten van je thuiswerkplek, een thuiswerkvergoeding, een reiskostenvergoeding en 128 verlofuren op jaarbasis
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei o.a. via een opleidingsprogramma waarbij persoonlijk leiderschap, intervisie, coaching en kennisdeling centraal staan. Je krijgt gemiddeld 8 uur training per maand die in je eigen tijd volgt.
 • Een smartphone, een laptop en de mogelijkheid om in overleg zelf je werktijd in te delen en thuis te werken.
 • Een spetterende start van je carrière; aan het einde van dit traineeship is de kans groot dat jij aan de slag kan als volwaardig adviseur bij één van de deelnemende organisaties

Goed om te weten
Wil je meer informatie of heb je vragen over de procedure? Dan mag je contact opnemen met Linda Bruggeman via waterschapstalent@hhdelfland.nl of 06-27063875.
Om in aanmerking te kunnen komen voor het traineeship is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.  Beheersing van de Nederlandse taal is belangrijk om het traineeship goed te kunnen volgen.

De nieuwe traineegroep is gestart op 1 maart 2024. Het is helaas niet meer mogelijk om te reageren op deze vacature.

Heb je vragen over de procedure, gebruik dan ons contactformulier.